27 Σεπτεμβρίου 2014

Παιδικές σκανδαλιές...DIY !

     Μανούλες μου γλυκές γεια σας... Εσάς το ζουζουνάκι σας, σας κάνει τον τοίχο κάπως έτσι, ή το παίζει Picasso; Μην στεναχωριέστε καθόλου, η Mama Tzini σας έχει πάλι την λύση. Δεν χρειάζεται να είστε ούτε ζωγράφος, ούτε σχεδιάστρια, το μόνο που πρέπει να έχετε είναι λίγη φαντασία. Αυτό έκανα κι εγώ για να διορθώσω την ζημιά που έκανε στον τοίχο η κόρη μου. Δεν θα χρειαστεί να δώσετε χρήματα, παρά να χρησιμοποιήσετε πράγματα που ήδη έχετε στο σπίτι. Το μόνο δύσκολο και επικίνδυνο είναι να πάρετε τις μπογιές από το παιδί σας! Γι' αυτό για να μην μπείτε στο έξοδο να αγοράσετε κράνος και ασπίδα, μπείτε σιγά, σιγά στο δωμάτιο του την ώρα που κοιμάται και πάρτε της. Α!!! δώστε του και ένα φιλάκι ( αφού πρώτα τις έχετε πάρει τις μπογιές )... Για να μην φλυαρώ όμως πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε.
Τι θα χρειαστείτε:
 • Μια φωτοτυπία Α4 με την φιγούρα που θέλουμε (αν δεν έχετε εκτυπωτή πάρτε από περιοδικό)
 • Ένα φύλλο καρμπόν
 • Τέμπερες ή μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές ή κυρομπογιές
 • Πινέλα (αν χρησιμοποιήσετε τέμπερες)
 • Μολύβι απλό
 • Σελοτέιπ
 • Λακ

Στην πράξη:

     Έχω επειδή είχα τέμπερες, το έκανα με αυτές. Αν χρησιμοποιήσετε κάτι άλλο παραλείψτε το τελευταίο κομμάτι και απλά στο τέλος ζωγραφίστε το. Δεν χρειάζεται να σβήσετε με σβήστρα τον τοίχο. Παίρνετε το καρμπόν και την κόλλα Α4 και τα κολλάτε με το τέιπ ομοιόμορφα. Στην συνέχεια τα κολλάτε πάλι με τέιπ στον τοίχο, περνάτε με το μολύβι όλο το σχέδιο και ξεκολλάτε την Α4 και το καρμπόν. Τέλος ζωγραφίζετε με τα χρώματα που θέλετε. Να ξέρετε ότι τις τέμπερες δεν χρειάζεται να τις αραιώσετε με νερό, αν είναι σε σωληνάριο. Αν πάλι είναι στερεές, θα χρειαστείτε ελάχιστο νερό (2~3 σταγόνες). Αφού στεγνώσει, το περνάτε ελαφρά με πολύ λίγη λακ για να μην ξεβάψει με τα δαχτυλάκια του παιδιού. Δείτε πιο αναλυτικά την διαδικασία στις φωτογραφίες που ακολουθούν...


                                            

                                                                                    Καλό κουράγιο Μανούλες

4 σχόλια:

 1. Υπέροχο!!!! Να ρωτήσω κάτι; Δηληδη εβαλες καρμπον κατω από το Α4 για να βγει στον τοιχο; Τοσο απλά; Εχω εντυπωσιαστει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι τόσο απλά!!! βάζεις το καρμπόν την Α4 τα κολλάς στον τοίχο με τέιπ και πατάς το σχέδιο από πάνω με μολύβι

   Διαγραφή