5 Φεβρουαρίου 2014

Teddy Bear Olive Breads (Ελαιοψωμάκια Αρκουδάκια)

        Για σήμερα θα σας δώσω την πιο γλυκιά αλμυρή συνταγή. Είναι πολύ εύκολη και μπορούν όλες οι μανούλες να την κάνουν για τα ζουζουνάκια τους. Μια συνταγή που μου έδωσε η φίλη μου η Παναγιώτα Κ. Πάρτε χαρτί, μολύβι και πάμε.
 
 
        Υλικά
  •  300 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 2 ποτήρια νερό (χλιαρό)
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • αλεύρι (όσο πάρει)
        Εκτέλεση
        Παίρνουμε τα 300 γρ. ελιές και τις χτυπάμε στο μπλέντερ με το λάδι και τη ρίγανη μέχρι να γίνουν σαν πάστα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2 ποτήρια χλιαρό νερό με τη μαγιά και τα ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για 2 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλάτι, την πάστα ελιάς, λίγο αλεύρι και λίγη μαγιά. Αλεύρι ρίχνουμε μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη. Φτιάχνουμε τα αρκουδάκια, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 160°C μέχρι να κοκκινίσουν, για περίπου 30 λεπτά.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Υ. Γ.: Ευχαριστώ την Παναγιώτα Κ. για τη συνταγή και τις φωτογραφίες.
         
        The recipe is also posted in english.



 
        Today I'm going to show you the "sweetest" salty recipe. It's so easy that all of you mammies out there can prepare it for your little ones. This is a recipe that my friend Panagiota K. gave to me. So there it is...
 
        Ingredients
  • 300 g olives
  • 1 little cup olive oil
  • 1 tablespoon oregano
  • 2 glasses tepid water
  • 1 tablespoon salt
  • 8 g dry yeast
  • flour (as much as it gets)
        Performance
        We put in the blender the olives, the olive oil and the oregano and do them until it becomes a pastry. In a bowl we mix the dry yeast with the water and leave it for 2 minutes to swell. In a deep bowl we knead the salt, the pastry, the yeast and as much flour as it needs for the dough to get tight. We shape the teddy bears, put them in a pan with greaseproof paper and leave them for 40 minutes to swell. We bake them in a preheated oven at 160°C for about 30 minutes until they get roasty.

I wish you good luck!

P.S.: I would like to thank once again my friend Panagiota K. for the recipe and the photos.

1 σχόλιο: