11 Φεβρουαρίου 2014

Νόστιμα πεταλάκια

        Η σημερινή συνταγή που θα σας δώσω δεν είναι καθόλου δύσκολη, αλλά σαν συνταγή είναι δυσεύρετη. Είναι τα κλασσικά κουλουράκια σε σχήμα πετάλου που παίρνουμε από το φούρνο ή το ζαχαροπλαστείο. Είναι τόσο νόστιμα που λιώνουν στο στόμα. Απολαύστε τα!

        Υλικά:


  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 226 γρ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια (εσάνς)
    ή 3 βανίλιες

        Εκτέλεση:

        Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο  και το αλάτι, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει. Χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει λίγο, έπειτα ρίχνουμε τη βανίλια, και το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύουμε μαλακά με το χέρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι).
        Τυλίγουμε τη ζύμη σε μία διαφάνεια και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Αφού τη βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο ίσα-ίσα να πλάθεται. Προσοχή! Δεν κάνει να τα ζυμώσουμε πολύ, γιατί μετά δε θα μπορούμε να τα πλάσουμε. Αφού φτιάξουμε τα πεταλάκια τα βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.
        Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά. Τέλος,  λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφού κρυώσουν τα πεταλάκια, βουτάμε μέσα τις άκρες. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει η κουβερτούρα και είναι έτοιμα.



Να τι γίνεται όταν έχεις ζουζουνάκια βοηθούς.

 

  BONNE CHANCE!

4 σχόλια: