7 Μαΐου 2014

Άρωμα από Αραβία! (Συνταγή)

        «Απ' τα βάθη μακριά, απ' την ανατολή καραβάνια με φέραν εδώ, σε μια χώρα τραχιά με ήθη βαρβαρικά, όμως έτσι έχω μάθει να ζω. Κοίτα ο ήλιος φωτιά και ο λίβας φυσά, σαν γυαλί η άμμος φεγγοβολά. Με χαλιά μαγικά πέτα πέρα, ψηλά, ζήσε μια μαγική βραδιά!
        »Βραδιές μαγικές, νύχτες Αραβικές, αστράφτουν την μια, την άλλη: ζημιά οι νύχτες αυτές. Βραδιές μαγικές, νύχτες Αραβικές, φεγγάρια, σπαθιά, τρελά μυστικά, μπες, παίξε, αν θες!...»
Aladdin Movie

        Όπως καλά καταλάβατε, σας έχω μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή, που στην παρασκευή της μπορεί να έχει τα πιο απλά υλικά, αλλά οι δοσολογίες της θέλουν μεγάλη ακρίβεια.

        Υλικά:

Κανονικά χρειάζεστε τα παρακάτω υλικά, αλλά επειδή μπορεί να μη θέλετε να αγοράσετε μπουκαλάκια, θα σας πω τι άλλο θα χρειαστείτε.
  • 30 ml αμυγδαλέλαιο ή καστορέλαιο
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας
  • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρύφαλλο
  • 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
  • 7 σταγόνες μοσχοκάρυδο
Αν δεν μπορείτε να τα αγοράσετε, τότε σας προτείνω τον εναλλακτικό τρόπο, αλλά προσοχή στις δοσολογίες.
  • 70 ml αμυγδαλέλαιο ή καστορέλαιο
  • 5 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 3 γρ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 10 γρ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 100 γρ. φλούδα από πορτοκάλι φαγητού
        Εκτέλεση:

        Αν επιλέξετε να κάνετε την πρώτη περίπτωση, τότε τα πράγματα είναι απλά. Βάζετε σε ένα καθαρό μπουκαλάκι είτε σπρέι είτε στικ (στικ είναι το μπουκάλι που περιλαμβάνει τη δοσομετρική ράβδο), και το κουνάτε ελαφρά για να ανακατευθούν τα έλαια. Κανονικά είναι έτοιμο για χρήση, εγώ, όμως, για να γίνει χημεία μεταξύ τους σας προτείνω να τα αφήσετε για καμιά δεκαριά μέρες. Πριν τη χρήση να το ανακινείτε λίγο.
        Αν επιλέξετε το δεύτερο τρόπο τότε προσέξτε τη διαδικασία. Κρατάτε 30 ml από το έλαιο κάπου χωριστά. Τη φλούδα θα τη χρειαστείτε μετά το πέρας της όλης διαδικασίας. Θα χρειαστείτε 4 mini βαζάκια, στα οποία θα βάλετε το κάθε μπαχάρι χωριστά. Καλό θα είναι να γράψετε απ' έξω το όνομα από το καθένα (θα σας εξηγήσω το λόγο μετά). Στη συνέχεια θα βάλετε στην κανέλα 10 ml έλαιο, στο γαρίφαλλο 20 ml έλαιο και στο μοσχοκάρυδο 10 ml. Αυτά τα κλείνετε και τα αφήνετε σε ένα σκοτεινό ντουλάπι για 30 μέρες. Όχι λιγότερο, όχι περισσότερο. Μετά, αφού περάσουν οι μέρες, τα σουρώνετε με ένα τουλπάνι ή τούλι πολύ καλά και τα βάζετε στο μπουκάλι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρώτα βάζετε το μοσχοκάρυδο, μετά την κανέλα και στη συνέχεια τη φλούδα. Τώρα, για την φλούδα· αν τη στύψετε ελαφρά, θα δείτε ότι βγάζει από μόνη της ένα έλαιο (όση περισσότερη ποσότητα κερδίσετε από το στύψιμο τόσο το καλύτερο). Και τέλος το γαρύφαλλο. Μετά η διαδικασία είναι ίδια με την από πάνω. Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά αξίζει τον κόπο. Δεν νομίζω να κάνετε λάθος.


        Και μία συμβουλή: καλό θα είναι να κρατήσετε λίγο έξτρα από τα έλαια, γιατί αν κάποιο μπαχαρικό είναι φρέσκο θα έχει πιο έντονη μυρωδιά.


BONNE CHANCE!

5 σχόλια:

  1. λέω να το δοκιμάσω!!!
    http://nickysbeautystarlight.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσεις να προσέχεις όμως τις δοσολογίες δυστυχώς θέλει μεγάλη ακρίβεια
      Καλή επιτυχία

      Διαγραφή
  2. Το εχω κανει κ ειναι φοβερο εγινε το αγαπημενο μου.θελω κ καινουργιες συνταγουλεςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!!!! η σελίδα αν δεις είχε και άλλες συνταγές. Θα περιμένω να μου πεις αν τις έκανες

      Διαγραφή