29 Μαΐου 2014

Φύσις & Ουσία

        Όλοι ξέρουμε ότι οι ελληνικοί τόποι είναι γόνιμοι και ιδιαίτερα παραγωγικοί. Ένας τέτοιος τόπος είναι και το Μεσολόγγι. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τόπου αυτού είναι η θαυματουργή λιμνοθάλασσα που έχει. Έτσι δημιουργήθηκαν τα προϊόντα Φύσις και Ουσία, που έχουν σαν βασικό τους συστατικό το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και την ιαματική λάσπη του Μεσολογγίου. Το έργο τους για την παρασκευή σαπουνιού τους είναι κάτι μοναδικό και πρωτοποριακό. Και για ένα ακόμη πράγμα που είναι πολύ περήφανοι στο Φύσις & Ουσία, είναι για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας άλατος.              

        Η γνώμη μου:

        Αποτέλεσμα...
        Ιλυοσάπουνο: Όπως πολύ καλά το λέει και το όνομα του, είναι ένα σαπούνι φτιαγμένο από λάσπη (ιλύς) και από αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτό το σαπούνι και πραγματικά το αναζήτησα αρκετό καιρό. Θα σας πω την αλήθεια, το συγκεκριμένο σαπούνι δεν το χρησιμοποίησα σε όλο μου το σώμα. Λόγω του ότι περιέχει μέντα, ήθελα να το χρησιμοποιήσω στα πόδια μου και το έκανα. Όπως καλά ξέρετε, οι περισσότερες μαμάδες δεν κάθονται σχεδόν καθόλου όλη μέρα, με αποτέλεσμα τα πόδια τους να πρήζονται. Γι' αυτό κι εγώ το δοκίμασα στα πόδια μου. Με το σαπούνι και νερό κάνεις απαλό μασάζ στα πόδια, όπως όταν πλένεσαι με το αφρόλουτρο. Μετά, η πλήρης χαλάρωση! Τα κουρασμένα πόδια τα νιώθεις δροσερά και περισσότερο ξεκούραστα. Φυσικά, σε αυτό συνεισφέρει η λάσπη και η μέντα. Είναι ο πιο φυσικός τρόπος χαλάρωσης των ποδιών.

        Άρωμα...
        Τα συστατικά του είναι η λάσπη, το ελαιόλαδο, το μέλι, το λεμόνι και το εκχύλισμα μέντας. Ο συνδυασμός όλων αυτών των αρωμάτων δίνουν στο σαπούνι μια δροσερή ανάσα. Έτσι θα το χαρακτήριζα εγώ, κι αυτό λόγω της μέντας, η οποία αναδεικνύει το άρωμα της στο 92%.

        Σαπούνι με δάφνη, χαμομήλι, ελαιόλαδο, δεντρολίβανο: Δεν το ήξερα, το πήρα και το τελείωσα!!! Ναι, το τελείωσα. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ σαπούνι για τα μαλλιά,  που να κάνει τόσο καλή δουλειά και μετά να μην αφήνει κατάλοιπα και να έχω φαγούρα. Έχω εντυπωσιαστεί και το μόνο κακό που έχει, είναι ότι τελείωσε πολύ γρήγορα και αυτό γιατί τα μαλλιά μου είναι πολύ μακρυά. Ο αφρός που κάνει είναι απαλός, αλλά όχι υπερβολικός, και ξεβγάζεται εύκολα. Και επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε αν μετά χρειάζεται να βάλω μαλακτική κρέμα, σας λέω ότι ναι, θα χρειαστεί. Μην ξεχνάτε ότι είναι φυσικό προϊόν και δεν έχει καμία σχέση με τα σαμπουάν.

        Άρωμα... 
        Υπέροχο άρωμα χαμομηλιού και δεντρολίβανου. Η απαλή αίσθηση φρεσκάδας που αφήνει στα μαλλιά αναδεικνύει το σαπούνι, όμως την επόμενη μέρα η μυρωδιά δεν θα είναι τόσο έντονη.

        Αλάτι Ανθός του Γιαλού: Και να κάτι που ίσως δεν θα γνωρίζατε για το Φύσις και Ουσία, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσετε. Αγνό ακατέργαστο αφράλατο από τις Αλυκές του Μεσολογγίου. Είναι αλάτι άριστης ποιότητας και αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζετε είναι ότι συλλέγεται, στεγνώνει στον ήλιο και συσκευάζεται χωρίς καμία χημική επεξεργασία.
Tο προϊόν συνοδεύεται με πιστοποίηση EN ISO 9001:2008 της παραγωγού εταιρείας και είναι σύμφωνο με της οδηγίες του Ελληνικού Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. 

        Γι΄αυτό, λοιπόν, μπορείτε κι εσείς στην εικόνα που ακολουθεί να διαλέξετε κάποιο σαπούνι ή να δοκιμάσετε το αλάτι:


mamatzini
Τα παραπάνω αποτελούν καθαρά προσωπική άποψη μετά από δοκιμή των προϊόντων και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διαφήμιση.

   

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία προϊόντα φαίνονται .Μ αρέσει να δοκιμάζω τέτοια προϊόντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι θα σου αρέσει πάρα πολύ το σαπούνι με τη μέντα δεν βγαίνουν συχνά τέτοια σαπούνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή