15 Απριλίου 2014

Du Chateauneuf Val-Saint-Donat, dans ma maison

        Η ιστορία της Lothantique ξεκίνησε το 1920 στην πόλη Chateauneuf Val-Saint-Donat, που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Lure. Η οικογένεια Mouranchon ξεκίνησε με το απόσταγμα της λεβάντας και μετά από μια δημιουργική απόφαση της μητέρας Josephine επεκτάθηκαν με την κατασκευή λεβάντας σε φακελάκια, σαπούνια και κολόνιες. Το 1987 τα εγγόνια της ξεκίνησαν εκ νέου την επιχείρηση, εμπνευσμένοι από το έργο του Pangol και ονόμασαν την εταιρεία Lothantique. Μετά την μεγάλη τους επιτυχία στην Ευρώπη το 1998 δημιούργησαν τη θυγατρική τους εταιρεία στις Η.Π.Α. Σήμερα η εταιρεία είναι ένας κολοσσός, που έχει δημιουργήσει καλλυντικά για το δέρμα, αλλά και για το σπίτι, τα οποία σέβονται το περιβάλλον.

        Η γνώμη μου: 

        Αποτέλεσμα... 
        Η σειρά La Bonne Maison, έχει το Room Spray που δίνει στο σπίτι μια ευχάριστη και φρέσκια μυρωδιά άνοιξης. Το Pillow Mist είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο σπρέι που σέβεται το περιβάλλον, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Είναι απαλό και κατάλληλο για κουρτίνες, αλλά και για το φρεσκάρισμα των μαξιλαριών. Το Scented Candle είναι ένα αρωματικό κερί που προσφέρει χαλάρωση και ευεξία. Εγώ από την μέρα που τα δοκίμασα, δεν σταματάω να τα χρησιμοποιώ. Το σπίτι μου είναι πάντα φρέσκο και με υπέροχο άρωμα. Και για εμάς τις νοικοκυρές είναι πάρα πολύ καλό, κυρίως μετά από κάποιο ιδιαίτερο μαγείρεμα, όπως το τηγάνισμα ή το βράσιμο κουνουπιδιού και λάχανου, που αφήνει στο σπίτι για αρκετές ώρες μια άσχημη μυρωδιά. Την πρώτη φορά που χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω ήταν μετά από ψήσιμο λουκάνικων. Δεν είχε μείνει ίχνος κακής μυρωδιά, παρά μόνο αυτό το υπέροχο άρωμα. Ένας ακόμη λόγος που μου άρεσε η σειρά αυτή είναι ότι είναι αρκετά φιλική στο περιβάλλον, αφού τα συστατικά τους είναι αποστάγματα γνήσιων φυτικών καλλιεργειών.

        Άρωμα...
        Στο site τους διάβασα ότι η συγκεκριμένη σειρά βγαίνει σε 12 υπέροχα αρώματα. Εγώ έτυχε να γνωρίσω τα Grapefruit. Άρωμα μοναδικό, ιδιαίτερο σαν να έχεις ανοίξει τα παράθυρα του σπιτιού σου και έχεις βάλει μέσα τους Βασιλικούς κήπους. Κάθε φορά που το μυρίζω στο σπίτι ταξιδεύω στα πιο όμορφα απέραντα λιβάδια. Σε ποσοστό 10% περιλαμβάνει κιτρονελλόλη, που αποτελεί συστατικό των αιθέριων ελαίων του τριαντάφυλλου και του γερανιού, 20% απόσταγμα από φλούδα λεμονιού, 65% απόσταγμα από φλούδα γκρέιπφρουτ και αλκοόλη. Αυτά πάντα αποτελούν προσωπική μου άποψη μετά από δικές μου αναλύσεις.

        Αν όμως σας άρεσαν αυτά και θέλετε και να μάθετε περισσότερα, κάντε το κλικ εδώ:
mamatzini
Τα παραπάνω αποτελούν καθαρά προσωπική άποψη μετά από δοκιμή των προϊόντων και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διαφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου