6 Απριλίου 2014

Μάσκα προσώπου & ματιών με χαμομήλι

        Όπως, λοιπόν, σας είχα υποσχεθεί, να και η δεύτερη συνταγή με χαμομήλι. Μάσκα προσώπου εύκολη και οικονομική, που καλύπτει όλα τα γούστα και φυσικά με υλικά που έχουμε στο σπίτι. Η μάσκα αυτή ανακουφίζει, ξεκουράζει και να ξέρετε πως τώρα που μπήκε η άνοιξη βοηθάει στο να καταπραΰνει τυχόν ερεθισμούς και πρηξίματα στο πρόσωπο από αλλεργίες.

        Υλικά:
  • 3 φακελάκια χαμομήλι
  • 1 κούπα τσάι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι καλό


   

        Εκτέλεση:
        Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε μια κούπα νερό. Όταν αρχίσει να κοχλάζει βάζουμε τα φακελάκια μέσα να βράσουν για 3,5 λεπτά, ―όχι παραπάνω!― γιατί μετά το χαμομήλι θα χάσει τις ιδιότητες του.
Αφού βράσει, το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μέλι ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως, χωρίς να αφαιρέσουμε τα φακελάκια από μέσα. Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να κρυώσει. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το ψυγείο και παίρνουμε ένα-ένα τα φακελάκια και τα στραγγίζουμε απαλά. Είναι έτοιμο για χρήση και μπορούμε να το βάλουμε στα μάτια μας για 10 λεπτά. Αυτό θα μας ενυδατώσει, θα μας ξεκουράσει και με τη συχνή χρήση μπορεί να συμβάλλει στην απομάκρυνση των μαύρων κύκλων.









  
        Τώρα, για να κάνετε το μείγμα αυτό μάσκα για το πρόσωπο το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αντί για μια κουταλιά της σούπας μέλι να βάλετε τρεις. Όλες οι άλλες διαδικασίες παραμένουν ίδιες.

Bonne Chance!

2 σχόλια: