8 Φεβρουαρίου 2014

Τα μυστικά του ρόδου

        Τριαντάφυλλο... Το πιο όμορφο λουλούδι στον κόσμο όλο, το οποίο έχει και ευεργετικές ιδιότητες. Με ένα τριαντάφυλλο μπορείς να φτιάξεις λικέρ, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, άρωμα, ακόμα και κρέμα προσώπου. Εγώ θα σας δώσω μια πολύ παλιά συνταγή από τη Σμύρνη. Τη λέγανε «μαλακτική πομάδα» και τη βάζανε οι γυναίκες στο σώμα τους είτε για να βρουν γαμπρό, είτε τη μέρα του γάμου τους για να είναι απαλές και να μυρίζουν ωραία.
        Όπως καλά θα καταλάβατε, η κρέμα αυτή άφηνε μετά το μπάνιο μια απαλή επιδερμίδα και ένα έντονο άρωμα, που έμενε αξέχαστο. Εγώ θα σας δώσω αυτήν τη συνταγή, γι' αυτό πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε...


        Υλικά:
  • 150 γρ. κρέμα σώματος απλή*
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας αμυγδαλέλαιο
  • 8-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
        Εκτέλεση:   
        Σε ένα πλαστικό βαζάκι (ακόμα και γυάλινο κάνει), ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα τέλειο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες και η μαλακτική κρέμα είναι έτοιμη. Τη χρησιμοποιούμε στο μπάνιο μετά το αφρόλουτρο, αλοίφουμε όλο το σώμα με μια μικρή ποσότητα και το αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά. Μετά απλά το ξεβγάζουμε· ουσιαστικά κάνουμε ό,τι κάνουμε με το μαλακτικό στα μαλλιά μας.
        Αν δεν τη θέλουμε σαν μαλακτική κρέμα, αλλά σαν κρέμα σώματος, δεν βάζουμε το μέλι και προσθέτουμε άλλες 5 σταγόνες έλαιο για το άρωμα.
        Η κρέμα αυτή αφήνει την επιδερμίδα του σώματος λεία, απαλή και με υπέροχο άρωμα.



Η μαλακτική κρέμα & η κρέμα σώματος.

* Όταν λέμε απλή κρέμα εννοούμε την άχρωμη και άοσμη, χωρίς καμία ιδιότητα. Αυτή μπορούμε να την προμηθευτούμε από το φαρμακείο ή από κάποιο κατάστημα με καλλυντικά και κρέμες.

2 σχόλια:

  1. Μου ακούγεται υπέροχη η συνταγή σου Μάρα! Θα την φτιάξω οπωσδήποτε... μ'αρέσουν όλα αυτά! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρωμα τριαντάφυλλο το αγαπημένο μου! Είναι πολύ εύκολη η συνταγή σου οπότε θα την κάνω το συντομότερο. Έχεις μήπως συνταγές και για αρωματα? Αν σου έδειχνα ορισμένα από εδώ https://www.notos.gr/omorfia/kalludika-epilektikis/aroma/ που μου αρέσουνε πολύ θα μπορούσες να βοηθήσεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή