12 Φεβρουαρίου 2014

Μεσογειακή μάσκα ομορφιάς

        Τι κι αν είμαστε μανούλες, τι κι αν κάποιες από μας μόλις γεννήσαμε και είμαστε χοντρούλες, τι κι αν χάλασε το σώμα μας. Πάντα θα παραμένουμε γυναίκες και δεν θα πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας απεριποίητο. Γι' αυτό κι εγώ σας έχω μια μάσκα ομορφιάς για το πρόσωπο, φτιαγμένη με τρία απλά υλικά που η κάθε νοικοκυρά έχει στο σπίτι της.


        Υλικά:
  • 1 κουτ. γλυκού γάλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
      

       
        Εκτέλεση:
 Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπoλ. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρή επιδερμίδα και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε 1 φορά την εβδομάδα. Μπορείτε αν έχετε μωράκι να βάλετε μια κουταλιά του γλυκού απ;o το βρεφικό του γάλα. Αυτό κάνει τη μάσκα ακόμα πιο θρεπτική, όμως, χρησιμοποιήστε το όχι κάθε βδομάδα, αλλά μια φορά το μήνα. Αν πάλι δεν έχετε ούτε μωράκι, ούτε γάλα σε σκόνη, βάλτε μια κουταλιά της σούπας γάλα πλήρες και μισό κουταλάκι του γλυκού αλεύρι. 
        Η μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο, μέλι και γάλα, ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα. Παράλληλα, χαρίζει στην επιδερμίδα λάμψη και υγιή όψη.


  

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα Μάρα, τι κάνεις? Ωραία κι αυτή η συνταγή σου, την έγραψε στο τετράδιο μου για να την δοκιμάσω σήμερα... Τώρα κάτι άλλο...
    Αγόρασα προχθές κρέμα από το φαρμακείο για να φτιάξω την κρέμα σώματος με το αμυγδαλέλαιο και το έλαιο τριαντάφυλλου! Η φαρμακοποιός μου έδωσε λοιπόν 200 gr Cold Cream, η οποία έχει μια ελαφριά οσμή, να την κρατήσω? Κάνει για την παρασκευή της κρέμας σώματος? Ή να την επιστρέψω και να πάρω κάποια άλλη...? Τι λες?
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή