6 Μαρτίου 2014

My lipstick

        Νομίζατε πως θα σας άφηνα έτσι; Σας έχω μια πολύ καλή συνταγή, όχι για φαγητό, ούτε για κουλουράκια, αλλά για να φτιάξετε το δικό σας κραγιόν. Ναι, καλά διαβάσατε· το δικό σας κραγιόν, χωρίς κόπο, με απλά υλικά που όλες έχετε στο σπίτι. Δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά για να το φτιάξετε, το μόνο δύσκολο και επικίνδυνο είναι να μπορέσετε να πάρετε τις κηρομπογιές από τα μικρά σας διαολάκια. Αυτή τη συνταγή για το πως θα πάρετε τις μπογιές δεν την έχω βρει ακόμα, για καλό και για κακό, όμως, φορέστε κανένα κράνος.

        Υλικά:
  • 1 κουτ. σούπας βαζελίνη άοσμη
  • 10 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή όποια άλλη γεύση ζαχαροπλαστικής θέλουμε 
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής ή glitter σκιά ματιών ή κηρομπογιά non toxic


        Σε ένα μπρικάκι βάζουμε τη βαζελίνη και την τοποθετούμε σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει.
  1. Αν θέλουμε να γίνει απλά ένα ενυδατικό gloss για τα χείλια, προσθέτουμε μόνο τις σταγόνες βανίλιας ή όποια άλλη γεύση θέλουμε. Προσοχή! Να είναι εκχύλισμα ζαχαροπλαστικής, όχι κάποιο αιθέριο έλαιο γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.
  2. Αν θέλουμε απλό lip gloss, προσθέτουμε σκιά της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε μέχρι η σκιά να διαλυθεί καλά.
  3. Αν θέλουμε ένα ματ κραγιόν προσθέτουμε μια ολόκληρη κηρομπογιά του χρώματος που μας αρέσει και πάλι ανακατεύουμε.
  4. Αν τώρα θέλουμε ένα κραγιόν που να μυρίζει και να έχει λάμψη, βάζουμε και τα τρία υλικά, την κηρομπογιά, τη σκιά και τη γεύση, συν ελάχιστη ακόμα βαζελίνη.
 
        Όταν αυτά λιώσουν και γίνουν ένα μείγμα, τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια* και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο. Έτσι, έχουμε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα και ―γιατί όχι;― ένα υπέροχο κραγιόν που πολλές θα ζήλευαν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!






* Ο τρόπος αποστείρωσης είναι ο κλασσικός, με τη μέθοδο του βρασμού. Υπάρχει όμως  και απλούστερος τρόπος. Σε ένα ταψί βάζετε μια πετσέτα και στους 150°C βάζετε βρεγμένα και ανάποδα τα βάζα και τα καπάκια για 15 λεπτά στο φούρνο. Αφού στεγνώσουν, είναι πλήρως αποστειρωμένα και έτοιμα για χρήση.

4 σχόλια: