24 Μαρτίου 2014

Σπιτικό φυστικοβούτυρο

        Ναι, καλά διαβάσατε· σπιτικό φυστικοβούτυρο. Πριν από πολλά χρόνια είχα μια φίλη μέσο Διεθνούς Αλληλογραφίας την Meredith η οποία ζούσε στο Missouri και οι γονείς της είχαν μαγαζί, όπου έφτιαχναν οι ίδιοι το φυστικοβούτυρο. Έτσι, η συνταγή που θα σας δώσω είναι αυτή που μου είχε δώσει η Meredith.

        Υλικά:
  • 500 γρ. φυστίκια αράπικα ψημένα
  • 1 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 κουτ σούπας μέλι (μόνο αν το θέλετε να γλυκίζει λίγο)

        Εκτέλεση:
        Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεφλουδίσουμε τα φυστίκια. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Αυτό το μείγμα όσο το χτυπάμε θα αρχίζει να γίνεται σφιχτό και τότε είναι που θα ρίξουμε το λάδι και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφού είναι έτοιμο, το βάζουμε ή σε ένα αποστειρωμένο βάζο ή ακόμα καλύτερα, αν έχουμε, κάποιο μικρό πήλινο σκεύος. Το βάζετε για 24 ώρες στο ψυγείο ή σε ένα δροσερό σκοτεινό μέρος και είναι έτοιμο προς βρώση.



BONNE CHANCE!

7 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα! ευχαριστούμε για την συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπουκιά και θερμίδα αλλά πολύ θρεπρικό για τα παιδάκια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Me encanta el maní, más la mantequilla, es una delicia.
    Saludos,
    Ale
    Costa Rica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οσο κ να το χτυπαω στο μπλεντερ αλοιφη δεν γινεται..μηπως να εβαζα λιγο νερακι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή