Κάποτε κι εγώ στα νιάτα μου πήγαινα μαζί με άλλα παιδάκια το καλοκαίρι στην κατασκήνωση. Εκεί μια πολύ καλή κυρία, εκτός από το να μας μαθαίνει πώς να φτιάχνουμε διάφορες κατασκευές με πηλό, μας έφτιαχνε και πλαστελίνη. Δεν έχω φτιάξει για τα παιδιά μου ακόμα πλαστελίνη, γιατί είναι αρκετά μικρά, αλλά την έφτιαχνα παλιότερα όταν δούλευα σε παιδότοπους και είναι πραγματικά υπέροχη. Γι' αυτό και δεν έχω κάποια φωτογραφία να σας δείξω.
Υλικά:
Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζαχαρόπαστα, το χρώμα και τη χρυσόσκονη. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ενωθεί η ζύμη και να μην κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το πλάθουμε μέχρι να γίνει λείο. Αυτό μπορούμε να το κρατήσουμε σε ένα τάπερ κλειστό για δύο μήνες.
Καλές κατασκευές, λοιπόν!
Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες νερό
- ½ κούπα αλάτι
- 60 γρ. ζαχαρόπαστα ή κρέμα ταρτάρ
- χρώμα ζαχαροπλαστικής (ό,τι αρέσει σε εμάς)
- χρυσόσκονη (προεραιτικά)
- 2 κουτ. γλυκού λάδι
Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζαχαρόπαστα, το χρώμα και τη χρυσόσκονη. Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ενωθεί η ζύμη και να μην κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το πλάθουμε μέχρι να γίνει λείο. Αυτό μπορούμε να το κρατήσουμε σε ένα τάπερ κλειστό για δύο μήνες.
Καλές κατασκευές, λοιπόν!
πωπω ποσο πεθυμησα να παιξω με αυτα...μου αρεσαν τρελλα οταν ημουν παιδακι...Αχ...αξεχαστες αναμνησεις..
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία χρόνια οφου!!!
ΔιαγραφήΜάρα μου, η ιδέα σου με ξετρέλανε! Νομίζω πως δεν θα αγοράσω ξανά πλαστελίνες από τα καταστήματα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αυτή σου τη συνταγή δεν θα έχω και το άγχος να τις φάει... χαχαχα
Φιλάκια,
Μαρία