10 Μαρτίου 2016

Έφαγε ο Ιμάμης και μπαΐλντισε...Συνταγή....!

  Κάπως έτσι έγινε... Έφαγε ο Ιμάμης και μπαΐλντισε. Και φυσικά μιλάω για την συνταγή του ιμάμ μπαϊλντί, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή που θα σας δώσω δεν είναι η κλασική που φτιάχνουμε, αλλά η συνταγή της Καππαδοκίας που μου έδωσε η γιαγιά μιας φίλης μου. Ευχαριστώ πολύ Κυρία Κούλα!!!! Πάρτε λοιπόν χαρτί και μολύβι και γράψτε.
 




Υλικά...

  • 5 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 ντομάτες φρέσκες
  • 2 δόντια σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. γλυκ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκ. μαχλέπι
  • 6 μεγάλες μελιτζάνες
  • αλάτι
  • λάδι
Εκτέλεση...

     Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε με ένα κουτάλι στο εσωτερικό και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε στο τρυπητό για μισή ώρα. Σε ένα μεγάλο τάπερ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες και το μαϊντανό. Ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και κλείνουμε το τάπερ για 2 ώρες εκτός ψυγείου. Μετά λαδώνουμε το ταψί και γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε σε κάθε μελιτζάνα από 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Στη συνέχεια σφραγίζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
     Το ψήνουμε στους 210c σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, για περίπου 1 1/2 ώρα. Μετά..... μιαμ μιαμ......


                                           BONNE CHANCE!

4 σχόλια:

  1. Λατρεύω το ιμάμ μπαϊλντί!!! Πολύ ωραία συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο, επιτέλους κάτι παραδοσιακό, χωρίς κρέμες γάλακτος και μοντερνισμούς! Συγχαρητήρια για την επιλογή. Δοκιμάστε από ένα μπαστουνάκι κατσικίσιο τυρί σε κάθε μελιτζάνα, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικό ακούγεται θα το δοκιμάσω μετά τη σαρακοστή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή