20 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικες Χιονονιφάδες,,, D.I.Y !

     Γλυκές μου μανούλες... Σε προηγούμενο post σας έδειξα πως να ψάξετε μόνες σας εύκολα και οικονομικά χριστουγεννιάτικες μπάλες. Τα like σας και το ενδιαφέρον που δείξατε με χαροποίησε πολύ. Γι'αυτό κι εγώ σκέφτηκα να σας δείξω πως να φτιάχνετε και όμορφες χιονονιφάδες σε 10 μόνο λεπτά. Εγώ πάντως δεν κατάφερα να τις κρεμάσω πουθενά, μιας και η κόρη μου παρίστανε μ'αυτές την Έλσα από το Frozen του Disney.
     Όπως σας είπα δεν χρειάζεται πολύς χρόνος και πολλά έξοδα, το μόνο που είναι ίσως λίγο ιδιαίτερο σαν υλικό και δεν το έχουν όλοι είναι η σιλικόνη. Ζητώ συγνώμη, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάποιο άλλο υλικό για να τις φτιάξω. Πάμε όμως να σας δείξω τι υλικά θα χρειαστείτε και πως θα τις φτιάξετε.

Υλικά...
  • Ένα φύλλο λαδόκολλα
  •  Ένα μολύβι & χάρακα
  • Πιστολάκι σιλικόνης & ράβδους
  • χρυσόσκονη (σε ότι χρώμα σας αρέσει) ή κόλλα glitter

Εκτέλεση...

     Να σας πω αρχικά ότι όλα τα υλικά τα πήρα από πολύ γνωστό παιχνιδάδικο, και το κόστος τους ήταν κάτω από 10 €. Πρώτα βάζετε τη ράβδο στο πιστόλι και το τοποθετείτε στην πρίζα μέχρι να ζεσταθεί. Καλό θα είναι τη λαδόκολλα να την βάλετε σε μια σταθερή επιφάνεια. Ζωγραφίστε έναν μικρό κύκλο, σε μέγεθος ελιάς. Με τον χάρακα κάντε τις πρώτες τέσσερις γραμμές σαν σταυρό. Εγώ έκανα την κάθε γραμμή 8 εκατοστά, είναι το ιδανικό σε μέγεθος. Αν επιλέξετε να το κάνετε μεγαλύτερο φροντίστε να είναι σε ζυγό αριθμό. Στη συνέχεια, τραβήξτε άλλες τέσσερις γραμμές όπως στο σχέδιο. Σε κάθε γραμμή βάλτε στα 4 εκατοστά μια βούλα για να μπορέσετε να σχεδιάσετε τα τριγωνάκια.
     Μετά με την σιλικόνη περάστε όλο το σχέδιο. Πασπαλίστε με χρυσόσκονη ή με glitter κάθε κομμάτι που κάνετε, όσο η σιλικόνη είναι ζεστή. Αφού τελειώσετε όλο το σχέδιο, αφήστε το για κανένα 10 λεπτό να κρυώσει. Ξεκολλήστε το απαλά και η χιονοστιβάδα σας είναι έτοιμη για στόλισμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ... Αν επιλέξετε αντί για χρυσόσκονη να βάλετε το υγρό gliter κόλλας, θα πρέπει να το αφήσετε περίπου 2 ώρες να στεγνώσει. Επίσης θα πρέπει να προσέξετε να μην το κάνετε λεπτό το στρώμα σιλικόνης, όπως έκανα εγώ την πρώτη φορά στην πρώτη φωτογραφία, αλλά να κάνετε αρκετά παχύ το στρώμα όπως είναι στη δεύτερη φωτογραφία.Λάθος κατασκευή
Σωστή κατασκευήΑυτά λοιπόν... Είναι πολύ εύκολο, όπως σας είπα, και δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά.


Καλά Χριστούγεννα με υγεία & χαρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου