6 Δεκεμβρίου 2014

Χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες μπάλες... D.I.Y

     Γλυκές μου μανούλες γεια σας... Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότερες από εσάς έχετε στολίσει ήδη το δέντρο στο σπίτι από τα μέσα Νοεμβρίου. Το ίδιο έκανα κι εγώ για τα μικρά μου καλικαντζαράκια. Σήμερα λοιπόν, θα σας δείξω έναν εύκολο τρόπο για να κάνετε μόνες σας Χριστουγεννιάτικες μπάλες, απλά και οικονομικά, σε μόλις 15 λεπτά. Ναι, τόσο θα σας πάρει και τα περισσότερα από αυτά που θα χρειαστείτε, είναι πράγματα που έχετε στο σπίτι, αφού έχετε παιδάκια. Πάμε όμως να δούμε τι θα χρειαστείτε:

Υλικά...
  • Μπαλόνια
  • Χρυσόσκονη
  • Ατλακόλ (αν δεν έχετε, μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε άλλη κόλλα, λευκή χειροτεχνίας)
  • Merito υγρό για σιδέρωμα (αν δεν έχετε κάνει και το σπρέι) 
  • Ένα μπολάκι
  • Κλωστές, μουλινέ ή φλός (φλος είναι η κλωστή που κάνουμε το Πάσχα τα αυγά)
  • Ένα ξυλάκι ή ένα καλαμάκι για ανακάτεμα
  • λίγο νερό
Εκτέλεση...

     Αρχικά φουσκώνουμε το μπαλόνι στο μέγεθος που θέλουμε να φτιάξουμε την μπάλα. Στο μπολ ρίχνουμε ελάχιστο νερό και μια καλή δόση κόλλας και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η κόλλα. Παίρνουμε την μια άκρη της κλωστής και τη δένουμε στο στόμιο του μπαλονιού. Ξεκινάμε με κυκλικές και σταυρωτές κινήσεις να τυλίγουμε την κλωστή γύρω από το μπαλόνι, κρατώντας πάντα με το άλλο χέρι την κλωστή. Αφού το τυλίξουμε όσο θέλουμε εμείς, κόβουμε την κλωστή και την δένουμε στην κορυφή ή την περνάμε ανάμεσα από τα κενά των κλωστών. Βουτάμε το μπαλόνια στην κόλλα έτσι ώστε να βραχεί όλη η κλωστή και το μπαλόνι καλά. Πασπαλίζουμε όλο το μπαλόνι με χρυσόσκονη. Τέλος το ψεκάζουμε λίγο με το merito.
     Το δένουμε με μια κλωστή και το κρεμάμε έξω για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, αφού έχει στεγνώσει, με μια καρφίτσα σκάμε το μπαλόνι. Αν μπορείτε το αφαιρείτε από τα κενά των κλωστών. Εγώ δεν το έκανα, το άφησα έτσι για να μην χαλάσω την μπάλα. Είδατε; Απλά και εύκολα.
     Οι εικόνες, όπως το έκανα εγώ, σας δείχνουν τον τρόπο.  



















                                                                      ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ...!!!

1 σχόλιο: