4 Ιουνίου 2014

Το μυστικό του Serum (Συνταγή)

        Είμαι σίγουρη πως όταν διαβάσατε τον τίτλο δεν το πιστεύατε ότι μπορεί να υπάρχει συνταγή για serum ματιών. Η Mama Tzini, όμως, σας λέει ότι υπάρχει και είναι υπέροχο, αποτελεσματικό και με υπέροχο άρωμα. Η καλή μου γιαγιάκα είχε τη συνταγή, ακόμα και για αυτό. Να ξέρετε πως το βασικό συστατικό του serum είναι το νέκταρ, το οποίο μπορούμε εύκολα να προμηθευτούμε από το άνθος του γιασεμιού. Γι' αυτό, λοιπόν, μια που είναι και η εποχή του γιασεμιού τώρα, είπα να μοιραστώ αυτή τη συνταγή της γιαγιάκας μου μαζί σας. Το μόνο ίσως δύσκολο υλικό που θα χρειαστεί να έχετε, είναι το άνθος του γιασεμιού. Οπότε, αν δεν έχετε ένα τέτοιο φυτό στο μπαλκόνι σας, μπορείτε να αγοράσετε μια γλάστρα ή αργά το βράδυ μαδήστε του γείτονα. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε.


        Υλικά:
  • 30 ml αμυγδαλέλαιο
  • 20-25 άνθη γιασεμιού


       
        Εκτέλεση:
        Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το αμυγδαλέλαιο και τα άνθη, τα βάζουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 ώρες. Θα πρέπει πάντα να το έχετε στο νου σας να μην καεί. Μπορείτε τον περισσότερο χρόνο να έχετε κλειστή τη φωτιά, αν όμως δείτε ότι η θερμοκρασία από το μπεν μαρί έχει αρχίσει να πέφτει, τότε θα πρέπει να ξανανοίξετε τη φωτιά. Κάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι πως όταν αφαιρείτε τα άνθη από το φυτό, να τα κόβετε από το κλωνάρι και όχι απευθείας το λουλούδι. Γιατί τη σημαντικότερη δουλειά την κάνει το γάλα που βγάζει το λουλούδι. Στη συνέχεια, παίρνουμε όλο το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο (σε παλιότερο post σάς είχα μιλήσει για το πώς γίνεται η αποστείρωση των βάζων) και το κρατάμε σφραγισμένο σε ντουλάπι για 10 μέρες. Μετά τις 10 μέρες το σουρώνουμε με ένα τούλι και το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο μικρό βαζάκι. Θα πρέπει να το διατηρείτε στο ψυγείο και αντέχει το πολύ για 30 μέρες.



ΠΡΟΣΟΧΗ! Να ξέρετε πως ακόμα και το πιο ακριβό καλλυντικό πριν τη χρήση του πρέπει να το δοκιμάζετε στο εσωτερικό του χεριού σας για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.                                                     

                                                                                   


BONNE CHANCE!







4 σχόλια:

  1. Φανταστική ιδέα!!! μπορούμε να βάλουμε και κάποιο άλλο έλαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη συνταγή σας για για μου έγραφε το πρώτο λάδι του ντενεκέ , χαμομηλέλαιο ή αμυγδαλέλαιο. Έλεγε πως το πρώτο λάδι ήταν το καλύτερο γιατί δε ξέρω εγώ ένα απλό λάδι έχω. Το χαμομηλέλαιο μου τελείωσε οπότε έβαλα το άλλο. Πάντως οι γιαγιάδες ξέρανε πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα θα το δοκιμάσω !! Υπέροχη ιδέα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή