18 Μαρτίου 2014

Πίτσα χωρίς ζύμη

        Σήμερα περίμενα κόσμο στο σπίτι και σκέφτηκα «γιατί να μην κάνω μια πίτσα για να φάμε;» Έτσι, έκοψα τα υλικά μου, τα έβαλα στο ψυγείο και πήγα να ετοιμάσω το ζυμάρι, αλλά... Τελευταία στιγμή είδα ότι δεν είχα ούτε μια στάλα αλεύρι. Και τώρα; Τι θα έκανα χωρίς αλεύρι; Και αφού κοίταξα τα τεφτέρια μου, έφτιαξα μια πίτσα χωρίς ζυμάρι. Απλή και πεντανόστιμη.


        Υλικά:
  • 10-12 αυγά
  • 12 φέτες ζαμπόν (ή ότι άλλο επιθυμείτε)
  • 15 φέτες gouda
  • 3 πιπεριές πράσινες
        Εκτέλεση:
        Αρχικά, χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Στη συνέχεια, σε ένα αντικολλητικό ταψί ρίχνουμε πρώτα τα ασπράδια, αφού τα έχουμε χτυπήσει λίγο, και μετά τους κρόκους,τους οποίους έχουμε χτυπήσει το ίδιο. Ύστερα ρίχνουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε το ζαμπόν, το gouda και τέλος τις πιπεριές, αφού πρώτα τις κόψουμε σε λεπτές ροδέλες. Ψήνουμε την πίτσα στους 170°C με αέρα μέχρι να ροδίσει το gouda. Να ξέρετε ότι τα ασπράδια του αυγού ουσιαστικά στο ψήσιμο γίνονται σαν μαρέγγε.






BONNE CHANCE!

3 σχόλια:

  1. στην ουσια, ειναι μια φριτατα, ή ομελετα φουρνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Mama Tzini,

    Συγχαρητήρια για το blog σου! Ωραίες φωτογραφίες και γαστρονομικές προτάσεις...που μας ανοίγουν την όρεξη!

    Βλέπουμε οτι έχεις πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σου παρουσιάσουμε το http://www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 35.000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.

    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείς κι εσύ να προσθέσεις το δικό σου.

    Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.
    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από 47 χώρες!

    Εσύ θα ήθελες να γίνεις μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;
    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σου. Είμαστε στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς!

    Θα χαρώ να πάρω την απάντησή σου!
    Με εκτίμηση

    Απόστολος Ζέρβας (info@psaksesintages.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή