23 Δεκεμβρίου 2015

Αγκαλιά από Σπίτι...!

    


    Τρέχω παίζω και μαθαίνω 
                  μια αγκαλιά μικρή γυρεύω.
                 Το σπιτάκι σου φροντίζω, 
                 ζωγραφίζω, το στολίζω...

  

   Και φυσικά θα αναρωτιέστε αν ξαφνικά άρχισα την ποίηση, ή αν αυτό το στιχάκι έχει κάποιο νόημα. Αυτό λοιπόν το στιχάκι, το τραγουδάει ένα μικρό τερατάκι που έχω στο σπίτι, έχοντας αγκαλιά το πιο γλυκό, το πιο απαλό σκυλάκι που εκτός από όνομα έχει και δικό του σπιτάκι.
     Θα μου πείτε τι έγινε, ήρθε νωρίς ο Άγιος Βασίλης για φέτος; Όχι ακριβώς. Ψάχναμε με το σύζυγο μου εδώ και πολύ καιρό, να αγοράσουμε στα παιδιά μας δυο κουκλάκια ζωάκια που να τους αρέσουν, αλλά και κατά κάποιο τρόπο να είναι ανάλογα του χαρακτήρα τους.

     Στη μεγάλη μου κόρη αρέσουν πολύ τα σκυλάκια με ροζ κορδελάκια, που το χειμώνα φοράνε και ρουχαλάκια. Ο μικρός μου, για έναν περίεργο λόγο που δεν έχω καταλάβει ακόμα, λατρεύει τους σκαντζόχοιρους. "Ευτυχώς δεν μας ζήτησε αληθινό" Αφού ψάξαμε σε πολλά μαγαζιά και δεν βρήκαμε τίποτα που να μας αρέσει, ανακάλυψα το Moms.gr  που κατά τύχη εκείνη την ημέρα είχε νέα παραλαβή τα Orange Toys Collection life.

     Ζουζουνιάρικα, παιχνιδιάρικα ζωάκια, για κάθε μικρό καλικαντζαράκι που θέλει να έχει ολημερίς ένα ζωάκι στην αγκαλιά του.
  Αποφασίσαμε λοιπόν να πάρουμε την  Candy τη σκυλίτσα για την κόρη μου και τον Σοφό το Σκατζοχοιράκο με γυαλιά για τον μικρό. Χωρίς δεύτερη σκέψη, τα παραγγείλαμε για να τους τα κάνουμε δώρο τις γιορτές. Μετά από δυο μέρες μας ήρθε στο σπίτι μια τεράστια κούτα. Η αλήθεια ήταν πως δεν περίμενα να δω κάτι τόσο μεγάλο. Όταν το ανοίξαμε τα ζωάκια ήταν τοποθετημένα μέσα σε χάρτινα κουτιά, τα οποία γινόντουσαν σπιτάκια και εκτός των άλλων, το παιδί έπρεπε να μπει σε μια φανταστική διαδικασία να χρωματίσει το σπιτάκι με τα χρώματα που αυτό ήθελε.

     Τα παιδιά λοιπόν, από δικό μας λάθος τα είδαν. Εξάλλου όπως λέει και το τραγούδι "¨πως να κρυφτείς απ΄τα παιδιά, αυτά τα ξέρουν όλα" . Η μεγάλη μου πήρε την Candy σκυλίτσα και κλείστηκε στο δωμάτιο της για να φροντίσει το ζωάκι της και να ζωγραφίσει το σπιτάκι. Ο μικρός, αφού ξέσκισε το κουτί από τη χαρά του, οικειοποιήθηκε τα γυαλιά του σκαντζ (έτσι τον αποκαλεί) και σήμερα το ζωάκι είναι γεμάτο μυξούλες, δάκρυα και πολύ αγάπη. Όσο για φωτογραφία... προτίμησα να σας δείξω μια φυσιολογική, γιατί η τύχη του δόλιου σκαντζ δεν είναι και η καλύτερη. "Ευτυχώς που δεν του πήραμε αληθινό"...
 

 Μπορεί λοιπόν ο  Άγιος Βασίλης να ήρθε νωρίς για μας, αλλά άξιζε τον κόπο. Εξάλλου, όλο και κάτι ακόμα τους έχουμε πάρει από τα  Moms.gr , αλλά μην το πείτε σε κανέναν...
     Απλά δείτε και διαλέξτε ένα ζωάκι που να ταιριάζει στο χαρακτήρα του δικού σας παιδιού στο.....  Moms.gr 

2 σχόλια: