23 Απριλίου 2015

Μανούλες έτοιμες για Γέννα...?

     Καθημερινά ακούω και διαβάζω για μέλλουσες μανούλες που τους τρώει το άγχος για το πότε πρέπει να φτιάξουν τη βαλιτσούλα τους και τι χρειάζεται να έχουν μέσα σε αυτήν. Οι περισσότερες από εσάς έχετε κάνει ήδη παιδάκια και γνωρίζετε ακριβώς τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας, και μπορεί αυτό το post να σας φανεί χαζό. Υπάρχουν όμως και μανούλες που δεν γνωρίζουν και συνήθως παίρνουν ή περισσότερα από αυτά που πραγματικά χρειάζονται ή λιγότερα. Εγώ σαν μαμά και σαν νοσοκόμα που είμαι θα σας δώσω μια σωστή λίστα με τα απαραίτητα για το μαιευτήριο.


Η Super βαλίτσα...
 
  ❦ 2 νυχτικιές ή πιτζάμες. (φροντίστε να είναι άνετες επάνω στο μπούστο ή με κουμπιά για να μπορείτε εύκολα να θηλάζετε) ~ (Σε περίπτωση που επιλέξετε πιτζάμες, προσέξτε το λάστιχο να είναι μαλακό σε περίπτωση που κάνετε καισαρική. Δεν θα πρέπει να σας πιέζει στην τομή).
   2 Σουτιέν θηλασμού. (επειδή είναι λίγο ακριβά, μπορείτε να πάρετε 2 αθλητικά που ξεκουμπώνουν από μπροστά, για ευκολία στο θηλασμό).
  ❦ 1 πακέτο επιθέματα στήθους. (συνήθως στα νοσοκομεία & τις κλινικές έχουν, αλλά μπορεί να μην σας βολέψουν, ή για την ώρα εκείνη να μην μπορούν να σας τα παρέχουν).
  ❦ 1 πακέτο σερβιέτες λοχείας. (συνήθως στα νοσοκομεία & τις κλινικές έχουν, αλλά μπορεί να μην σας βολέψουν, ή για την ώρα εκείνη να μην μπορούν να σας τα παρέχουν).
  ❦ 4 ~ 5 εσώρουχα. (θα προσέξετε να είναι αρκετά φαρδιά, για να μπορούν να εφαρμόζουν σωστά οι σερβιέτες. Παράλληλα θα φροντίσετε να πιάνουν μέχρι την κοιλιά για να την κρατάνε σταθερή).
  ❦ 1 κρεμούλα για τις θηλές. (τα ζουζουνάκια συνήθως τις πρώτες μέρες δαγκώνουν πολύ).
  1 πακέτο μαντιλάκια ειδικά για την υγιεινή του στήθους ή ένα πανάκι. (για να πλένετε το στήθος σας πριν το θηλασμό).
  ❦ 1 ζευγάρι παντόφλες.
  ❦ 1 πακέτο μωρομάντιλα μικρό.
  ❦ SOS Βιβλιάριο υγείας και ταυτότητα.(και επειδή ξέρω την απορία σας, το βιβλιάριο του μωρού σας το παρέχουν από το μαιευτήριο, δεν χρειάζεται να το αγοράσετε εσείς).

Το προσωπικό σας νεσεσέρ...

  ❦ Οδοντόκρεμα~οδοντόβουρτσα.
  ❦ 1 mini σαμπουάν & αφρόλουτρο. (δεν μπορείτε να ξέρετε αν θα σας το παρέχουν από το μαιευτήριο). 
  ❦ 1 κρέμα προσώπου & μια σώματος.(συνήθως μετά από το πρήξιμο που έχει υποστεί το δέρμα σας, χρειάζεται ενυδάτωση).
  ❦ 1 απαλή κολόνια. (κατά προτίμηση λεμονάκι).

Τα πρώτα ρούχα του Μωρού...


     Σε μια καθαρή τσαντούλα θα βάλετε τα ρούχα του μωρού που θα του φορέσετε για να το πάρετε από την κλινική. Φυσικά ανάλογα με την εποχή που είναι να γεννήσετε, θα πάρετε και τα κατάλληλα ρούχα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να ξεχνάτε το καθισματάκι του μωρού για το αυτοκίνητο.

     Ελπίζω το post μου να φάνηκε χρήσιμο για πολλές μανούλες. Μπορείτε να συμπληρώσετε ό,τι άλλο χρειάζεται για τη λίστα ή κάτι που ξέχασα να αναφέρω. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε ό,τι άλλο θέλετε και η Mama Tzini θα σας το απαντήσει. Αρκεί να μπορώ...

 
 Με το καλό μανούλες μου...να υποδεχθείτε το νέο μέλος, να είναι γερό και ευλογημένο...

9 σχόλια:

  1. Μανούλα μπορεί να μην είμαι (ακόμη...) αλλά το άρθρο σου είναι άκρως κατατοπιστικό και ήδη το έστειλα σε δύο φίλες για να προετοιμαστούν κατάλληλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ σου εύχομαι να γίνεις μανούλα συντομα

      Διαγραφή
  2. Θα διαφωνήσω μόνο με δυο πραγματάκια:
    Κρέμα για τις θηλες δε χρειάζεται, αν υπάρξει πληγή απο δάγκωμα, απλώνουμε λίγο απο το γάλα μας
    Δε χρειαζεται να καθαριζουμε το στήθος πριν το θηλασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι για τις θηλές έχεις δίκαιο κάποιες μανούλες όμως δεν το γνωρίζουν και σε ευχαριστώ που το πρόσθεσες. Όσο για το καθαρό στήθος να ξέρεις πως τη διάρκεια που η λεχώνα είναι στο νοσοκομείο οι μαίες το προτείνουν να γίνετε έστω μια τυπική τοπική καθαριότητα

      Διαγραφή
    2. Μπορεί, δε θέλω να σε αμφισβητήσω εννοείται. Αν και σε εμένα όταν γέννησα κανεις δε μου είπε να καθαριζω το στήθος. Πιο πολύ όμως ήθελα να το γράψω γιατί είναι ένα εμπόδιο στο θηλασμό. Αν πρέπει κάθε φορά που είναι να θηλάσεις να πρέπει να πλύνεις το στήθος, ιδίως όταν το μωρο ειναι πολύ μικρό, ειναι αχρείαστη κούραση και άγχος. Συν το οτι το πολύ συχνο πλύσιμο δεν κάνει καλό στις θηλες

      Διαγραφή
    3. Ναι συμφωνώ μαζί σου!!!! Και το πιο κουραστικό είναι να πρέπει να το κάνεις μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα πωπω!!!!Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την διόρθωση να είσαι καλά !!!!

      Διαγραφή
  3. Να είσαι καλά, Mama Tzini!
    Κάποια από αυτά που αναφέρεις ούτε που είχα σκεφτεί ότι θα χρειαστώ!
    Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές :-) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή