Όταν πήγα στο Παρίσι, ένα από τα πράγματα που μου έκανε εντύπωση ήταν τα κουλουράκια που σέρβιραν στα μπιστρό, μαζί με το πιατάκι για το pourboire. Η γεύση τους ήταν μοναδική και σου έμενε για ώρες στο στόμα. «Μάλλον το έκαναν επίτηδες για τους αφήσεις φιλοδώρημα». Όταν γύρισα πίσω πείσμωσα τόσο πολύ, που άρχισα να κάνω πειράματα για να τα πετύχω και σιγά-σιγά κατάφερα να φτιάξω τη συνταγή αυτή στο 96%. Με αγάπη, λοιπόν, από 'μένα για εσάς:
Υλικά:
Εκτέλεση:Υλικά:
Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει για περίπου 20 λεπτά. Παράλληλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το αλάτι και το μπέικιν. Μόλις το βούτυρο είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ινδοκάρυδο και τέλος, σταδιακά το αλεύρι. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε 1 εκατοστό περίπου πάχος και την κλείνουμε με μεμβράνη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνέχεια τη βγάζουμε και κάνουμε σχήματα με τα κουπάτ, ενώ είναι ακόμα παγωμένη. Τη ζύμη που περισσεύει την ξαναπλάθουμε και τη βάζουμε στη μεμβράνη στο ψυγείo για άλλα 10 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 130°C για 12-15 λεπτά.
Προσοχή! Η ζύμη θα πρέπει να είναι παγωμένη για να πετύχουμε τα σχήματα.
BONNE CHANCE!
φαίνονται πολύ ωραία!θα την δοκιμάσω την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι περιέχει ζαχαρούχο δεν το ξεχνάς εύκολα!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα!!!!!!!!!!