Σήμερα
θα σας δώσω μια καταπληκτική συνταγή με ελιά, που όταν το ακούτε για
πρώτη φορά σας έρχετε ανατριχίλα, αν όμως το δοκιμάσετε θα καταλάβετε
για τι θεσπέσιο γλυκό σας μιλάω. Είναι πολύ απλό για να το φτιάξετε και
―πιστέψτε με― θα εντυπωσιάσετε ακόμα και τον πιο δύσκολο άνθρωπο.
Υλικά:
Οι ελιές που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι ωμές, ούτε σε άλμη, ούτε στο ξύδι. Αφού βγάλουμε το κουκούτσι και τις πλύνουμε καλά, τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για 15 μέρες. Το νερό θα πρέπει να το αλλάζουμε καθημερινά για να ξεπικρίσουν οι ελιές. Μετά τις 15 μέρες βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό μέχρις ότου πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις ελιές και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά, τις αφήνουμε να βράσουν με το σιρόπι για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξίσμα και το κονιάκ και αφήνουμε το γλυκό να βράσει μέχρι να δέσει.
Το γλυκό το ανακατεύουμε μόνο με ξύλινη κουτάλα.
BONNE CHANCE!
Υλικά:
- 200 γρ. ελιές πράσινες ή μαύρες
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- μισό φλυτζανάκι κονιάκ
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
Οι ελιές που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι ωμές, ούτε σε άλμη, ούτε στο ξύδι. Αφού βγάλουμε το κουκούτσι και τις πλύνουμε καλά, τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για 15 μέρες. Το νερό θα πρέπει να το αλλάζουμε καθημερινά για να ξεπικρίσουν οι ελιές. Μετά τις 15 μέρες βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό μέχρις ότου πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις ελιές και αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά, τις αφήνουμε να βράσουν με το σιρόπι για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξίσμα και το κονιάκ και αφήνουμε το γλυκό να βράσει μέχρι να δέσει.
Το γλυκό το ανακατεύουμε μόνο με ξύλινη κουτάλα.
BONNE CHANCE!
Good recipe!
ΑπάντησηΔιαγραφήHave a nice weekend!
Saludos,
Ale
Costa Rica
I suggest that you should try it. Have a nice weekend too!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΕΛΕΙΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι από τα πιο ωραία γλυκά !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή