6 Ιουνίου 2019

Τα Διαμάντια του Πειραματικού ΠΣΠΘ

     Σήμερα μετά από πολύ καιρό το Mama Tzini φιλοξενεί στο People Like Us δύο ανθρώπους πραγματικά διαμάντια. Δύο μοναδικές δασκάλες, που μέσα από τα έργα τους και τις πράξεις τους δίδαξαν και μεγάλωσαν πολλά νήπια. Η Σταυρούλα και η Βάσω είναι μαζί περισσότερο από 7 χρόνια και συνεχίζουν ασταμάτητα, με μεγάλη μαστοριά, να δίνουν τις γνώσεις και την ηθική τους στα δικά μας βλαστάρια.
     Δεν ξέρω αν το αφιέρωμα αυτό αρκεί, ή αν είναι λίγο για αυτούς τους δύό ανθρώπους, έτσι όμως νιώθω και έτσι θα πράξω.


Θυμάμαι σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια σου είχα γράψει...
    "  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σου χρωστάω. 
Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να αποκτούν βάσεις, να είναι πουλιά ελεύθερα και να μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους στο αύριο. Χαίρομαι που μέσα από τα μάτια του παιδιού μου βλέπω εσένα. Έναν άνθρωπο με χαρακτήρα, ήθος και άποψη για τη ζωή.  Χαίρομαι που είχε εσένα κηπουρό το βλαστάρι μου. Ευχαριστώ που ήσουν μάνα για το παιδί μου, όταν εγώ δεν μπορούσα να το φέρω στο σχολείο , γιατί ενώ αυτό έκλαιγε, εσύ το αγκάλιαζες με στοργή.
Είμαι θλιμμένη  που σε λίγο καιρό το παραμύθι αυτό τελειώνει." 



     

   

      Τώρα λοιπόν που και το δεύτερο μου παιδί φεύγει από τα χέρια σας, ξέρω πως το παραμύθι τελειώνει οριστικά. Νιώθω όμως μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη απέναντι σας. Χαίρομαι για τις επόμενες γενιές που θα περάσουν από τα χέρια σας. Είμαι σίγουρη ότι θα τα αγκαλιάζετε και αυτά σαν μάνες. Θα τα διδάξετε με όλες σας τις γνώσεις. Θα τους μάθετε πως δεν είναι πουλιά σε κλουβί, ούτε ελέφαντες αλυσοδεμένοι. Θα τους ετοιμάσετε για να βγουν στην κοινωνία,να κρατούν στα χέρια τους τον κόσμο.

      Ευχαριστώ που σταθήκατε στα παιδιά όλων μας σαν μάνες, που τα σφιχταγκαλιάσατε όλα μαζί και το καθένα ξεχωριστά. Το κάθε τους πρόβλημα  έγινε πρόβλημα δικό σας και με υπομονή και θέληση τα βοηθήσατε να το ξεπεράσουν.



    
    
     Bάσω... Χρυσομαλλούσα πάντα να γελάς, γιατί δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά το χαμόγελο σου είναι τροφή αγάπης για τα παιδιά. Συνέχισε να καλλιεργείς με τα χρυσά σου χέρια. Μην σταματήσεις ποτέ.
Η ευχή της Μαρίας & του Γιώργου... Κ. Βάσω, να είστε πάντα χαρούμενη και να κάνετε τα παιδια να γελάνε για να θυμούνται αυτήν την ωραία ανάμνηση. Σας αγαπάμε πολύ.






     Σταυρούλα....Τα ακριβά αρώματα είναι σε μικρά μπουκαλάκια. Έτσι και εσύ μικρή και πολύτιμη. Έχεις ένα μοναδικό χάρισμα, να γίνεσαι παιδί με τα παιδιά. Έχεις τη μαγική ικανότητα να κάνεις το φανταστικό αληθινό.
Η ευχή της Μαρίας & του Γιώργου... Κ. Σταυρούλα, αυτό που κάνατε για τα παιδιά ήταν το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο.






Ίσως τα λόγια μου είναι φτωχά, ίσως να ήθελα να πω άλλα τόσα.
Ευχαριστώ λοιπόν τα διαμάντια του Πειραματικού για αυτά τα αξέχαστα δύο νηπιακά χρόνια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου