12 Φεβρουαρίου 2017

Αποκριάτικες Μάσκες....D.I.Y....

   Τι σας έχω, τι σας έχω.; Το Τριώδιο φτάνει και όλοι, μικροί και μεγάλοι, αναζητούμε τις πιο τρελές, παιχνιδιάρικες μάσκες. Εμείς οι μεγάλοι θα τις πάρουμε από κάποιο κατάστημα με αποκριάτικα και τα παιδιά μας θα τις φτιάξουν, πολύ πιθανόν στο σχολείο.
     Και γιατί να μην τις φτιάξετε μόνοι σας, μικροί και μεγάλοι, στο σπίτι; Εγώ θα σας δείξω το πως, με τον πιο απλό τρόπο και εσείς θα βάλετε ο καθένας τη δική του φαντασία. Το κόστος των υλικών είναι μικρότερο από μια μάσκα του εμπορίου. Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας τις πιο πρωτότυπες μάσκες και γίνετε ο καλύτερος καρνάβαλος.
💜Ζητώ συγνώμη, αλλά για ευνόητους λόγους δεν έχω βάλει καμία φωτογραφία την ώρα που φτιάχνω τη μάσκα με τα παιδιά μου. Ευχαριστώ για την κατανόηση....💜

Τι θα χρειαστείτε...

👻 Γυψόγαζα
👻 Ψαλίδι
👻 Βρεφικό λάδι
👻 Βαζελίνη
👻 Μια κορδέλα μαλλιών
👻  Ένα σκεύος με λίγο νερό
👻 Κορδέλα
👻 Χρώμα ακριλικά ή τέμπερες
👻 Χρυσόσκονη
👻 Μια φατσούλα για το καλούπι

Εκτέλεση...        

     {Αρχικά να σας ενημερώσω ότι η μάσκα της φωτογραφίας με τα υλικά είναι ντεκόρ και αγορασμένη από κατάστημα.
Επίσης να σας πω πως είναι εντελώς ακίνδυνο το να φτιάξετε το καλούπι στο πρόσωπο του παιδιού. Το πρόσωπο προστατεύεται πολύ καλά από το λάδι και τη βαζελίνη.  
Στο μόνο πράγμα που πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή, είναι να μην πάει στα μάτια}  

   Σε πρώτη φάση, πλένετε με νερό το πρόσωπο και το σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα. Φοράτε την κορδέλα για τα μαλλιά και προσέχετε όσο το δυνατόν περισσότερο να μην προεξέχουν μαλλιά. Στη συνέχεια βάζετε σε όλο το πρόσωπο βρεφικό λάδι και μετά βαζελίνη. Κόβετε σε λωρίδες πάχους 10cm περίπου, τη γυψόγαζα. Παίρνετε ένα, ένα τα κομμάτια, τα βουτάτε στο νερό για δευτερόλεπτα, τα ακουμπάτε σε λίγο χαρτί κουζίνας (για να φύγουν τα πολλά νερά) και τα τοποθετείτε στο πρόσωπο. Αφού φτιάξετε τη μάσκα όπως εσείς επιθυμείτε, βρέχετε τα δάχτυλα σας και με απαλές κινήσεις την κάνετε να φαίνεται ομοιόμορφη.
     Η μάσκα κάνει περίπου 20 λεπτά για να στεγνώσει. Το διάστημα αυτό θα πρέπει να είναι ακίνητο το πρόσωπο σας, όπως όταν βάζετε μια μάσκα ομορφιάς. Έπειτα την ξεκολλάμε σιγά, σιγά για να μην σπάσει. Αφήστε την περίπου για ένα 24ωρο μέχρι να στεγνώσει καλά.
{Καθαρίστε το πρόσωπο σας ή του παιδιού με ένα μωρομάντηλο}
     Την επόμενη μέρα, αφού έχει στεγνώσει με το ψαλιδάκι κόβετε τυχόν άκρες που περισσεύουν και με μια παλιά λίμα νυχιών την ξύνετε απαλά για να τη λειάνετε. Τώρα είναι έτοιμη για να τη βάψετε όπως εσείς θέλετε. Τέλος, αφού έχουν στεγνώσει τα χρώματα ψεκάστε την με λίγη λακ μαλλιών για να τη γυαλίσετε.   

                                                                                                        Καλές Αποκριές  
                                                                         
Για οποιαδήποτε απορία έχετε, αφήστε την ερώτηση σας στα σχόλια και θα σας απαντήσω

Δεν είμαι πρωτοπόρος σε αυτό που κάνω, απλά σκέφτομαι βλέπω και δημιουργώ όπως όλοι εσείς. Δεν κάνω κάτι για πρώτη φορά, απλά το κάνω με το δικό μου τρόπο...