5 Οκτωβρίου 2014

Παιδική κολόνια Καραμέλα (Συνταγή)...

     Τι νομίζατε, πώς η Mama Tzini φτιάχνει συνταγές με καλλυντικά μόνο για τις μανούλες; Όχι, φτιάχνει και για τις μπουμπούδες, αρώματα αγνά, χωρίς χρωστικές και parαbens. Ναι, αλλά για να φτιάξω το άρωμα που ήθελα, έπρεπε να βρω ένα έλαιο φτιαγμένο σωστά και φυσικά. Έτσι, βρήκα τα Καλλυντικά Πέρλα και μου έφτιαξαν ένα υπέροχο λαδάκι με άρωμα και γεύση καραμέλας. . Η συνταγή του είναι μυστική και αν σας την αποκαλύψω δεν θα έχει νόημα. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι περιέχει πραγματική καραμέλα, αλλά μη το πείτε πουθενά...
     Με τα Καλλυντικά Πέρλα εντυπωσιάστηκα, γιατί όταν τους είπα ακριβώς τι θέλω, μου το έφτιαξαν και μάλιστα όχι σε ένα από μπουκαλάκι, αλλά σε δοσομετρικό για πιο εύκολη χρήση. Να σας τονίσω ότι το λαδάκι αυτό δεν είναι είδος ζαχαροπλάστικής και δεν είναι βρώσιμο. Πάμε όμως να δούμε τι θα χρειαστείτε...

               Υλικά
  • Μια σύριγγα
  • 5 ml έλαιο καραμέλας
  • 10 ml ροδόνερο
  • 1,5 ml καθαρό οινόπνευμα
  • 1 μπουκαλάκι για να το τοποθετήσετε

             Εκτέλεση

     Αρχικά βάζετε με τη σύριγγα το οινόπνευμα μέσα στο μπουκάλι και κάνετε κυκλικές κινήσεις για να πάει και να απλωθεί σε όλα τα τοιχώματα του μπουκαλιού. Αυτό γίνεται καθαρά και μόνο για θέμα αποστείρωσης, αλλά και για να μειωθεί η περιεκτικότητα αλκοόλης, γιατί θυμηθείτε ότι φτιάχνουμε παιδική κολόνια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ροδόνερο και τέλος το έλαιο καραμέλας. Είναι πολύ βασικό να τα ρίξετε με αυτή τη σειρά και όχι με κάποια άλλη, γιατί αν ρίξετε, για παράδειγμα, πρώτα το οινόπνευμα και μετά το έλαιο, τότε αυτό λόγω της αλκοόλης θα διαλυθεί και μπορεί να προκαλέσει αλλεργία στα παιδιά.


   Πολύ βασικό... Ακόμα και η πιο καλή παιδική κολόνια να είναι, μπορεί να προκαλέσει στο παιδί τυχόν αλλεργίες και ποτέ, μα ποτέ, σε ένα παιδί δεν βάζουμε κατάσαρκα την οποιαδήποτε κολόνια, μέχρι την εφηβική ηλικία, καθώς το δέρμα του ακόμα είναι πολύ ευαίσθητο.



Ευχαριστώ θερμά τα Καλλυντικά Πέρλα, εσείς θέλετε να φτιάξετε το δικό σας παιδικό άρωμα;

mamatzini

Τα παραπάνω αποτελούν καθαρά προσωπική άποψη μετά από δοκιμή των προϊόντων και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διαφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου